Leven in de Tuin Gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen

Duurzame hovenier regio Utrecht

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Van Dijk Tuinen. Dat zal u niet verbazen gezien onze liefde voor natuur en onze aandacht voor kwaliteit. Hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen leest u op deze pagina.

Duurzaam grondgebruik

Voor een gezonde groei is de (voedings)bodem van essentieel belang. Bij het verbeteren van de grond gaan we altijd uit van de bestaande situatie. Liefst voeren we geen grond aan of af, maar bewerken we de bestaande grondlaag. Zware klei kunnen we lichter maken met zand, en zandgrond geven we structuur met compost. Voor ons compost geldt een duurzaamheidcertificaat en voor de aan- en afvoer van grond houden we ons aan strenge milieuregels.

Recyclen afvalstromen

De meeste afval komt vrij bij de aanleg of renovatie van een tuin. Soms is een nieuwe frisse, duurzame start het allerbeste. Toch kijken we in het ontwerp altijd of we zaken kunnen hergebruiken. Oude tegels als stapelmuurtjes, versnipperd hout als bodemverbeteraar. We hebben gescheiden afvalcontainers voor hout, puin en plastic, en ons groenafval wordt gerecycled.

Stabiele beplanting

In ons beplantingsplan adviseren we vooral vaste planten en beplanting die zich in de praktijk heeft bewezen. Vreemde exoten uit verre landen beloven bijvoorbeeld vaak meer dat ze daadwerkelijk waarmaken en zwakke planten veroorzaken sneller ziekten of plagen. Wij kiezen voor stabiliteit en gezonde beplanting, zodat u jaren kunt genieten van uw bloeiende tuin.

Duurzaam hout

Tuinhout is er in tientallen soorten, maten en uitvoeringen. Alles wat op een verantwoorde manier is verkregen, al dan niet op basis van herinplantplicht, is in principe
duurzaam. We hebben voorkeur voor (onbehandelde) Europese houtsoorten, zoals de Nederlandse douglas. Uiteraard werken we ook met nieuwe alternatieven, zoals bamboe en composiet.

Natuurlijke meststoffen

Als exclusief geselecteerde hovenier prefereren we een mechanische of natuurlijke verzorgingsmethode. Op tijd schoffelen maakt de grond voedzamer. Schoonmaken met de hoge drukreiniger voorkomt beestjes. En een natuurlijke tuin heeft vaak natuurlijke vijanden waardoor ongedierte vanzelf vermindert. Als we toch meststoffen of spuitmiddelen toepassen, kiezen we producten die het milieu zo min mogelijk belasten.

Besparing brandstof

Het liefst laten we al onze medewerkers in een elektrische bestel- of vrachtwagen rijden, maar dat is nu nog niet reëel. We besparen daarom vooral op brandstofgebruik, bijvoorbeeld door extra ritten te voorkomen met een goede planning. Ook kiezen we bij voorkeur voor lokale producten.

Veilige arbeidsomstandigheden

Duurzaam bezig zijn betekent voor ons ook verantwoord bezig zijn. Werken op een veilige manier en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Alle medewerkers hebben persoonlijke beschermingsmiddelen en elke 2 maanden bespreken we veiligheid in ons werkoverleg, waardoor iedereen alert blijft.

Joomla SEF URLs by Artio

Tuinadvies

Laat u vrijblijvend adviseren over ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie van uw tuin. U kunt ook bellen 0343-552284 om een afspraak te maken (maandag t/m zaterdag). U kunt dan rondkijken in onze showroom en advies vragen bij één van onze tuinadviseurs. 

Keurmerken

Logo deksel van VHG kleur 980x626


 mobilane logo

Gemiddeld een 8,6 uit 45 beoordelingen op

 

Twitter

van_dijk_tuinen Ben jij vakbekwaam hovenier en zoek je een nieuwe uitdaging bij een proffesioneel bedrijf? Neem contact op!

Contact

Van Dijk Tuinensm sprite
Werkhovenseweg 11
3985 MG Werkhoven

T  030-6567676 kantoor
T  0343-552284
    werkvoorbereiding/planning
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Klik hier en wij bellen jou!


Copyright © 2019 van Dijk Tuinen | Werkhovenseweg 11 | 3985 MG Werkhoven | T 030 656 76 76